Disse ingrediensene ønsker du i din økologiske kosmetikk

Ja-ingredienser i økologisk kosmetikk

 

ALOE VERA EXTRACT

*Ingredienser fra økologisk dyrking.

Legendarisk for sine unike egenskaper til å lindre og fukte tørr, irritert og skadet hud. Denne magiske planten fungerer på en måte som antioksidant og betennelsesdempende middel. Den fjerner døde celler, bidrar til å gjenopprette hudens struktur og til å redusere arr, pigmentflekker og andre merker og urenheter

AMMONIUM LAURYL SULFATE

Skummende middel som man finner først og fremst i såpeprodukter for kroppen og I shampoo. Er veldig mild og tåles godt for de med sensitiv og allergisk hud. Ofte referert til som ALS og må ikke forveksles med de mer kjente og aggressive SLS.

BENZOIC ACID

Konserveringsmiddel med soppdrepende og antibakterielle egenskaper. Det forekommer naturlig i frukt og bær, spesielt multer.

BENZYL ALCOHOL

Fortykningsmiddel, utledet fra kokos olje

CETEARYL ALCOHOL

Emulgator og mykgjørende, binder vann og olje sammen og gir kremkonsistens til produktet. Har mykgjørende og beroligende egenskaper. Utledet fra kokos olje.

CETEARYL OLIVATE

Emulgator, dvs. binder olje og vann i kremer, lotion og balsam. Hentes fra olivenolje.

CITRAL

Et naturlig aromatisk stoff som finnes i mange av sitrus familiens essensielle oljer. Fremhever frisk sitron duft. Har antiseptisk og beroligende egenskaper.

CITRIC ACID

Konserveringsmiddel utledet fra sitrusfrukter. Opprettholder riktig pH balanse i produkter og har en sammentrekkende effekt på huden.

CITRONELLOL

Et naturlig aromatisk stoff som finnes i mange citrus duftene eteriske oljer, slik som geranium. Har stimulerende, antiseptiske egenskaper og brukes også som et innsektsmiddel.

DECYL GLUCOSIDE

Vegetabilsk vaskemiddel utvunnet fra mais. Et skummende og  mildt rengjøringsmiddel. Tåles godt av huden.  Renser  forsiktig uten å irritere.

DEHYDROACETIC ACID

Konserveringsmiddel. Brukes som et soppdrepende og bakteriedrepende middel.  Brukes også i næringsmiddelindustrien.

EUGENOL

Et naturlig aromatisk stoff som finnes i essensielle oljer av nellik, kanel og basilikum. Gir nellik sin velkjente krydderduft

GERANIOL

Et naturlig aromatisk stoff som finnes i essensielle oljer av geranium, lavendel, rose og palmarosa.

GLYCERIN

Fuktighetsgivende stoff hentet fra vegetabilsk olje. Gjør huden mykere.

GLYCEROL  OLEATE

Emulgator, bidrar til at vann og olje blandes sammen. Utledet av naturlig oljer og fett.

GLYCERYL STEARATE

Emulgator bidrar til at vann og olje blandes sammen. Utvunnet av vegetabilske fettsyrer og har beroligende og mykgjørende egenskaper.

 

 

HEXYLDECYL LAURATE

Mykgjørende middel. Mykgjør og beroliger huden og kommer fra kokos.

HYDROGENETATED OLIVE OIL

Avledet fra oliven og er en naturlig erstatning for petroleum gelé (hovedingrediensen du finner i vaselin). Fortykningsmiddel. Tilfører fuktighet og beskytter huden.

HYDROGENETATED VEGETABLE OIL

Utvunnet av vegetabilske olje men har ellers alle egenskapene som over.

HYDROLYZED RICE PROTEIN

Øker håndterbarhet og tekstur i håret. Forbedrer glans og hårets evne til å opprettholde fuktighet

HYDROLYZED WHEAT PROTEIN

Protein fra hvete. Bidrar til å opprettholde et sunt hår ved å gjøre det sterkere og tykkere.

IBR-DORMIN

(Se active ingredienser i Age Protection serien)

Å bremse celledelingene er et middle til å “stoppe” aldringsprosessen.

Dormins er naturlige ekstrakter fra sovende påskeliljeløker som er i stand til bremse ned celleproduktiviteten.

JOJOBA OIL

Kalles hudens gull. Den er naturlig mykgjørende, gjør huden mykere, renere og sunnere. Den gir mye fuktighet til huden og bidrar til å lege og lysne arr.

LAURYL ALCOHOL

Mykgjørende middel, dvs. mykgjør og beroliger huden. En fettholdig alkohol utledet fra palmekjerneolje eller kokos fettsyrer.

LAURYL GLUCOSIDE

Mildt vaskemiddel og fortykningsmiddel. Utledet fra kokos olje

(lauryl del) og sukker (glukose del).

LIMONENE

Et naturlig aromatisk stoff som finnes i de essensielle oljer avledet fra planter i sitrus familien. Øker den friske duften av sitron.

LINALOOL

Et naturlig aromatisk stoff som finnes i de essensielle oljer avledet fra planter som lavendel, rose tre, koriander og ho-treet.

MACADAMIA TERNIFOLIA SEED OIL*

Macadamia nøtteolje. Rik på vitaminer, har beroligende egenskaper og gjør huden myk.

MAGNESIUM ALUMINIUM SILICATE

Et naturlig mineral med sammentrekkende egenskaper. Brukes også som emulgator dvs. binder olje og vann.

OLIVE OIL  (se aktive ingredienser i Age Protection serien)

*Ingrediens fra økologisk dyrking.

Rik på vitamin E og Pro-vitamin A, Retinol som mykner, beskytte og generelt forbedrer hudens struktur.  Det bidrar til å opprettholde hudens elastisitet og gir næring til huden.

OLUS OIL

Vegetabilsk olje med fuktighetsgivende egenskaper.

PELARGONIUM GRAVEOLENS FLOWER OIL

Eterisk olje av pelargonium, også kalt geranium. Forfriskende og avslappende egenskaper. Passer for alle hudtyper.

POLYCLYCERYL- 2DIPOLYHYDROXY-STEARATE

En kjemisk forbindelse av glycerin og stearinsyre. Glyserin er hentet fra vegetabilsk olje, mens stearinsyre er en voksaktig, solid substans som finnes i vegetabilsk fett. Brukes som en emulgator og bidrar til at olje og vann blandes.

POTASSIUM SORBATE

Konserveringsmiddel. Forekommer naturlig i umettede fettsyrer. Også brukt i næringsmiddelindustrien.

SHEA BUTTER

*Ingrediens fra økologisk dyrking.

Den trenger dypt inn i huden, forynger skadde celler og gjenoppretter elastisiteten. Den beskytter mot UV-stråling og forsyner huden med nødvendig fuktighet og friskhet.

SODIUM  BENZOATE

Konserveringsmiddel utledet fra benzosyre, dvs. et konserveringsmiddel mye brukt i næringsmiddelindustrien. Hindrer vekst av muggsopp og gjær.

SODIUM CETEARYL SULFATE

Emulgator. Renser hud og hår ved at vannet binder smuss og olje.

SODIUM DEHYDROACETATE

Konserveringsmiddel, hindrer vekst av mikroorganismer. Også brukt i næringsmiddelindustrien.

SODIUM HYALURONATE

Vegetabilsk utledet fuktighetsbevarende middel, opprettholder huden fuktig og smidig og forhindrer at den tørker ut.

 

SODIUM PHYTATE

Hentet fra riskorn, øker elastisiteten i huden og regulerer

talgproduksjonen. Fuktighetsgivende egenskaper.

SORBITAN OLIVATE

Emulgator som binder olje og vann sammen. Utledet fra olivenoljefettsyrer og sorbitol.

SUNFLOWER SEED OIL GLYCERIDES (Sunflower seed oil)*

Solsikkeolje hentet fra frø. Rik på vitamin E og den mykner og beskytter.

THYMUS VULGARIS OIL

Eterisk olje av Timian. Kanskje den beste naturlige antiseptiske ingrediensen. Er legende for akneutsatt hud.

TOCOPHEROL

Et annet navn på vitamin E, hentet fra hvetekim og vegetabilske oljer. Lindrer og beskytter huden og den har helbredende og foryngende egenskaper.

XANTHAN GUM

* Ingrediens fra økologisk dyrking

 

Fortykningsmiddel hentet fra naturlige karbohydrater. Gir fylde til produktet og har samtidig en beroligende effekt på hud og hår.